Toti parintii vor sa aiba o evidenta a progreselor pe care le fac micile lor minuni. Cei mai multi dintre noi au crescut cu insemnari pe tocul usii insa noi vrem sa va prezentam o alternativa mai eficienta, un grafic de crestere creat special pentru a inregistra cel mai important lucru: evolutia.

Pasul 1
Asadar, pentru a crea un grafic de crestere, vei avea nevoie de o scandura de lemn de cel putin 1,80 m, smirghel, ferastrau, capra de taiat lemne, prosop, creion de tamplarie, ruleta, vopsea alba, cuie sau suruburi, grund, hartie cartonata, foarfece.

Pasul 2
Asaza scandura pe capra de taiat lemne, masoara-o si tai-o la dimensiunea pe care o doresti. Va trebui sa lasi loc pentru sipca de perete, asa ca tai-o putin mai lunga intrucat cel mai probabil nu vei incepe masuratoarea de la 0.

Pasul 3
Prelucreaza lemnul cu smirghelul, pana devine neted dupa care sterge tot rumegusul cu un prosop usor umed. Lasa scandura sa se usuce complet pana treci la urmatorul pas.

Pasul 4
Aplica doua straturi de grund pe toata suprafata lemnului. Grundul asigura conservarea lemnului impotriva daunatorilor (carii, putregai, fungi) si astfel acesta va rezista timp mai indelungat.

Pasul 5
Dupa ce s-a uscat, masoara cu o ruleta sau cu un metru de croitorie si marcheaza din centimetru in centimetru cu un creion de tamplarie. Aceste marcaje le vei realiza pe partea dreapta.

Pasul 6
Pe hartia cartonata deseneaza cifrele care vrei sa iasa in evidenta (poti marca din 10 in 10 cm) dupa care decupeaza-le pentru a realiza un sablon. Ai grija sa nu le desenezi prea mici, deoarece va trebui sa se inteleaga ce ai vopsit.

Pasul 7
Folosind banda adeziva de hartie, lipeste sabloanele in partea stanga. Mai masoara o data cu ruleta ca sa fii sigur ca ai lipit cifra potrivita la inaltimea potrivita.

Pasul 8
Aplica spray de vopsea alba peste sablonul realizat. Cu o pensula subtire, vopseste si fiecare liniuta care marcheaza fiecare centimetru marcat. Daca vrei sa aplici vopseaua in mai multe straturi, atunci va trebui sa lasi sa se usuce intre aplicari.

Pasul 9
Dupa ce se usuca vopseaua poti indeparta sablonul. Pentru a obtine un aspect lucios, aplica trei straturi de lac acrilic pentru lemn, dar lasa sa se usuce de fiecare data intre aplicari.

Pasul 10
Pentru a-l fixa la perete, prinde cate un carlig in partea de sus si de jos a graficului de crestere iar in perete bate cate un cui in care sa se prinda acesta. Un grafic de crestere este util atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Iata numai doua motive pentru care te poti apuca de treaba cat mai curand.