Niciodata nu poti spune ca ai prea multe flori cu conditia sa iti faci timp pentru a le ingriji corespunzator. Asadar, astazi dorim sa captam atentia iubitorilor de frumos pe care vrem sa ii surprindem cu un ghiveci de flori cu totul si cu totul iesit din comun. Poti fi sigur ca acest articol ti se adreseaza tie daca ai o carte mai groasa care nu s-a ridicat la nivelul astetarilor tale si vrei sa o reciclezi, transformand-o intr-un ghiveci de flori.
Pasul 1
Ca sa nu mai lungim vorba, iata ce materiale vei folosi: carte voluminoasa, 2-3 flori mici care nu necesita multa apa (iti sugeram sa te orientezi catre plantele suculente deoarece acestea pot retine apa in diverse structuri, cum ar fi frunzele si tulpina), pamant de flori, cutter, hartie pergament sau o punga de plastic, lipici si muschi de pamant uscat sau pietre mici decorative.
Pasul 2
Realizarea acestui ghiveci de flori se intinde pe doua zile, insa te asiguram ca rezultatul va fi mai mult decat satisfacator la final. Asadar, cu o noapte inainte de a te apuca de treaba, mai citeste o data pe diagonala cartea, pentru a te asigura ca iei decizia cea mai buna. Daca tot nu te-a convins ca merita un loc in biblioteca ta, atunci aplica un strat subtire de lipici pe paginile ei, exact in locul in care se unesc toate. Nu trebuie sa fie perfect lipite, ci doar unele pagini sa stea impreunate. Acest pas te va ajuta in momentul in care te vei apuca sa le tai. Lasa-le peste noapte, pentru ca lipiciul sa aiba timp sa aiba efect.
Pasul 3
Hotaraste-te cat de mare vrei sa fie locul in care vei introduce planta si marcheaza cu un creion si o rigla locul. Apoi, vei decupa paginile cu ajutorul cutter-ului. Taie mai multe pagini odata, dupa care scoate-le si continua pana ajungi la coperti. Va fi necesar sa dezlipesti paginile care s-au lipit pentru a scoate bucatile decupate si va dura destul de mult timp pana vei ajunge la final. Gaura pe care o realizezi in interiorul cartii trebuie sa fie de cel putin 4 cm adancime. Nu te ingrijora daca paginile se mai rup sau nu se decupeaza frumos, deoarece singura pagina care se va vedea este cea de la inceput, si cel mai bine ar fi sa o decupezi la sfarsit, cand capeti mai multa experienta.
Pasul 4
Acopera gaura realizata cu hartie pergament sau o punga de plastic. Ea va avea rolul de a impiedica apa sa ajunga la restul paginilor pentru a nu le deteriora.
Pasul 5
Daca ai o carte foarte voluminoasa si gaura realizata este adanca, atunci pune un strat de pietris la baza. Plantele suculente sunt destul de pretentioase si nu le place sa stea cu radacinile in apa, iar stratul de pietris va asigura un drenaj care va fi cu siguranta apreciat.
Pasul 6
Asaza planta suculenta in noul ei ghiveci de flori si umple gaura cu pamant astfel incat sa poata sustine planta. Va trebui sa tasezi pamantul in jurul radacinilor pentru a mentine planta in picioare, dupa care umezestee putin pamantul.
Pasul 7
Acopera pamantul la suprafata cu muschi uscat sau cu pietricele decorative.
Pasul 8
Taie hartia pergament astfel incat sa nu mai fie vizibila si scutura pamantul de pe paginile cartii.
Pasul 9
Plantele suculente nu au nevoie de foarte multa apa, insa tanjesc dupa lumina. Asadar pune noul ghiveci de flori undeva unde sa aiba acces la razele soarelui si uda plantele o data pe saptamana, folosind un pulverizator. Ai grija insa sa nu stropesti si prima pagina a cartii.