Cand vremea de afara iti permite, pune in practica diverse activitati de vara pentru copii astfel incat cei mici sa se bucure cat mai mult de mediul exterior. Oricum cea mai mare parte din timp si-o petrec in casa, asa ca orice prilej de a se juca afara trebuie exploatat la maximum. Chiar daca jocul la liber ii ajuta pe copii sa isi dezvolte imaginatia si creativitatea, totusi este bine sa le sugerezi cateva alternative pe care ei sa le dezvolte dupa bunul plac. De aceea iti propunem sa ii realizezi o spalatorie pentru masinute, trotinete, biciclete, care sa il responsabilizeze sa isi mentina lucrurile curate, pe de o parte, si pe de alta parte sa ii permita sa se balaceasca in voie.

Pasul 1
Astfel de activitati de vara pentru copii implica un pic mai multe materiale si ustensile decat jocurile clasice insa, la final, cu siguranta vei conchide ca efortul a meritat. Asadar, vei avea nevoie de  fierastrau, borasina cu burghie de 1/16, cutter, ruleta, rigla, 7 tevi din PVC de ¾” x 3m, adaptor de furtun ¾” x ½”, racord in T filetat ¾” x ½”, 10 coturi din PVC de ¾”,  10 racorduri de ¾”, diblu din lemn de ¾” x 48”, adeziv pentru tevi din PVC, adeziv epoxidic sau adeziv cu silicon, franghie impletita, bureti colorati si tuburi din spuma.

Pasul 2
Taie cu un fierastrau tevile din PVC astfel incat sa obtii doua bucati de 152 cm, trei bucati de 91 cm si inca douazeci de bucati de 76 cm. Netezeste capetele tevilor din PVC cu un cutter.

activitati de vara pentru copii 1

Pasul 3
Taie o bucata de 10 cm din capatul unei tevi de 152 cm dupa care curata din nou capatul cu un cutter. Ataseaza racordul in T filetat la tevile scurte si lungi, folosind adezivul pentru tevile din PVC. Deschiderea filetata trebuie sa fie indreptata invers fata de inscriptia de pe teava lunga. Lasa adezivul sa se usuce dupa care masoara lungimea intregului ansamblu si taie teava lunga astfel incat intregul ansamblu sa aiba 152 de cm. Curata capetele cu ajutorul cutter-ului si insurubeaza adaptorul pentru furtun in racordul in T.

activitati de vara pentru copii 2

Pasul 4
Acum va trebui sa gauresti tevile din PVC. Foloseste-te ca ghid de inscriptiile de pe teava de 152 cm si de ansamblu de tevi tot de 152 cm si foreaza gauri de 1/16” la distanta de 2,5 cm una de cealalta. Lasa in jur de 15 cm liberi atat in partea de sus, cat si in partea de jos si apoi apuca-te de facut gauri. Spala resturile de foraj din toate tevile de PVC si lasa-le sa se usuce.

activitati de vara pentru copii 3

Pasul 5
Dintr-un diblu de lemn, taie doua “dopuri” lungi de 7,5 cm. Imbiba-le in adeziv epoxidic si apoi indeasa-le in capetele de jos ale tevilor de 152 cm (atat cea simpla cat si ansamblul de tevi) iar apoi lasa-le sa se usuce.

Pasul 6
Mai departe ataseaza doua coturi din PVC la o teava de 91 de cm, apoi adauga teava de 152 cm  si ansamblul de tevi. Continua sa asamblezi tevile, folosind coturile si racordurile pentru a forma rama. Urmareste diagrama de mai jos pentru a forma spalatoria celui mic.

activitati de vara pentru copii 4

Pasul 7
Dupa ce ai trecut de partea dificila, tot ce mai trebuie sa faci este sa decorezi frumos tevile.  Pe tevile aeriene care leaga cele doua jumatati ale cadrului, atarna bureti,  capete de mop-uri si tuburi de spuma, cu ajutorul franghiei impletite. Baga furtunul in adaptor si da drumul la distractie.

activitati de vara pentru copii 5

Astfel de activitati de vara pentru copii sunt ideale atunci cand vrei sa sarbatoresti onomastica celui mic sau pur si simplu vrei sa il tii ocupat o dupa amiaza intreaga.

Sursa: http://goo.gl/SB5TS5