O pata de culoare schimba radical aspectul general al camerei si iti influenteaza starea de spirit. Confectioneaza acesorii de decor pentru a insenina camera de zi si in acelasi timp pentru a-ti exersa abilitatile creative. Desi, poate este mai usor sa dai o raita prin magazine si sa achizitionezi ceva gata confectionat, in momentul in care le realizezi pe cont propriu vei simti imbunatatiri substantiale in ceea ce priveste stima de sine si increderea in tine. Astfel, nu numai ca iti amenajezi casa, dar te si implici in activitati terapeutice ce privesc dezvoltarea personala.

Pasul 1
Poti realiza accesorii de decor din foarte multe obiecte carora nici nu te gandeai sa le oferi o astfel de intrebuintare. Este un exercitiu de imaginatie care te va incanta atat pe tine cat si intreaga familie. Asadar, aduna-ti membrii familiei in jurul mesei de lucru si asaza la vedere cateva tartacute uscate, banda adeziva de pictura, vopsea pe baza de latex, punga de plastic si pensula de vopsit.

Pasul 2
Pentru platoul cu accesorii de decor iti propunem doua variante de tartacute vopsite: unele in care delimitarea intre partea naturala si cea vopsita este clara si altele cu un aspect mai neglijent, dar la fel de intersant, in care aceasta delimitare nu este foarte accentuata.

Pasul 3
Ne vom ocupa mai intai de cele “cuminti”, care respecta niste reguli stricte. Pregateste cateva tartacute de dimeniuni diferite si verifica-le sa fie uscate. Tartacutele uscate sunt mult mai usoare decat cele crude si daca le zgaltai dintr-o parte in alta vei auzi semintele cum se deplaseaza in voie in continutul uscat. Dupa ce le-ai sortat pe cele pe care le vei vopsi in acest stil, lipeste banda adeziva de pictura dintr-un capat in altul pentru a delimita partea pe care vrei sa o vopsesti de cea pe care vrei sa o lasi naturala.  Vopseste una din parti cu vopsea pe baza de latex si apoi dezlipeste banda adeziva de pictura. Corecteaza micile imperfectiuni cu un betisor pentru urechi.

Pasul 4
Pentru tartacutele mai rebele va trebui sa torni vopseaua intr-o punga de plastic si sa gauresti unul din colturi, la fel cum procedezi cand vrei sa ornezi prajituri si nu ai la indemana dispozitivul special conceput pentru decorat. Apoi, toarna cu grija vopseaua prin coltul rupt al pungii si las-o sa se scurga usor pe partea pe care vrei sa o lasi naturala, iar cu o pensula vopseste in sus partea pe care o vrei colorata.

Pasul 5
Lasa tartacutele sa se usuce si apoi asaza-le pe un platou decorativ.

Cu cat vei folosi mai multe culori cu atat vor fi mai spectaculoase noile tale accesorii de decor. Nu te ingrijora ca nu vei mai avea ce face cu vopseaua, daca iei cantitati mai mari, cu siguranta vei mai gasi un proiect care sa iti faca cu ochiul si te vei bucura ca ai la indemana materialele pentru a-l pune in practica.

Sursa: http://bit.ly/1OxemTD