Cand lumea virtuala vinde iluzii pe banda, e din ce in ce mai dificil sa construiesti o legatura intre copii si natura. De multe ori copiii sunt mai atrasi de o lume fantastica decat de realitatea care ii inconjoara, insa contactul cu tehnologia de la varste foarte fragede impiedica dezvoltarea creativitatii, fiindca primesc pe tava o imagine pe care ar trebui sa si-o inchipuie ei insisi, in felul lor aparte. Asadar, ceea ce ajung sa vada este o proiectie care nu este a unui copil, o lume artificiala in care butoanele sunt comenzi si puteri in acelasi timp, nu abilitatile dobandite prin experiente de viata. Joaca-te cu copilul tau, traieste alaturi de el, inca o data, lumea fantastica a copilariei; lumea in care poti fi rege, gladiator, astronaut, gnom sau fantoma prin puterea imaginatiei. Construiti impreuna o casuta in copac si deschideti poarta spre povesti pe care sa le construiti impreuna, aici si acum.

Pasul 1
Oricine poate sa aiba o casuta in copac si nici macar nu trebuie sa apeleze la Prima Casa. Ti-o construiesti singur cu banii jos, utilizand urmatoarele materiale: forme patrate si dreptunghiulare din lemn, vopsea, carton, perforator patrat pentru hartie, adeziv pentru exterior impermeabil, autocolant care imita lemnul, cuie lichide.

Pasul 2
Intocmai ca la achizitionarea oricarei locuinte, primul pas este identificarea cartierului in care urmeaza sa locuiesti. Asadar, intai de a construi casuta in copac, gaseste copacul potrivit pentru a deveni casuta. Poti folosi o buturuga mai inalta sau chiar un arbore intreg. Acest pas este in totalitate in functie de preferintele fiecaruia.

Pasul 3
Dupa ce ai gasit copacul potrivit pentru a face parte din povestile pe care le vei nascoci cu cel mic, apuca-te de construirea casutei. Vopseste formele patrate din lemn pentru a deveni ferestre. Orice culoare este potrivita, in basme orice este posibil. Asadar ferestre roz, mov, albastre sau orice nuanta este pe placul tau.

casuta in copac 1

Pasul 4
Pentru a termina cu ferestrele si a trece mai departe, trebuie sa decupezi cartonul astfel incat sa realizezi chenare pentru ferestre. Foloseste perforatorul patrat pentru a decupa patru patrate ca in imaginea de mai jos. Lipeste cartonul deasupra formei patrate, cu adezivul pentru exterior.

casuta in copac 3

Pasul 5
Imbraca forma dreptunghiulara de lemn in autocolant care imita lemnul si astfel vei realiza si usa pentru casuta din copac. Ca sa arate cat mai apropiat de o usa normala, va trebui sa improvizei ceva pentru balamale si pentru clanta. Clanta o poti realiza dintr-o tinta, dar ai grija sa nu iasa si pe partea cealalta, ca sa nu ii raneasca pe cei mici, iar balamalele pot fi reprezentate de margele sau alte accesorii pe care le ai prin casa.

casuta in copac

Pasul 6
Deoarece planul este sa apropiem copiii de natura, asaza ferestrele si usa in copac fara sa ranesti trunchiul. O solutie la indemana ar fi sa folosesti cuie lichide pentru a lipi casuta.

casuta in copac 5

La final realizeaza o potecuta din nisip si crengute, asaza un pitic la usa, creeaza povesti si aduna amintiri de neuitat impreuna cu puiul tau si o casuta in copac.

Sursa: http://goo.gl/fC1ABX