Cand vrei sa faci o fetita fericita, fa-i cadou o casuta de papusi. Si daca fetita, este fetita ta, atunci cel mai bine i-o construiesti tu, astfel incat sa poti tine cont de toate preferintele ei. Pentu cei mici orice detaliu este important, de la culoare si pana la repartizarea camerelor, asa ca, inainte de a te apuca de treaba, cel mai bine sondeaza un pic terenul si afla tot ce este important.

Pasul 1
Realizeaza casuta de papusi folosindu-te de materiale pe care le ai prin casa. Un dulap cu rafturi este numai bun pentru a fi transformat in casuta de papusi. Trebuie numai sa iti pui imaginatia la contributie si sa adaugi la lista de materiale niste vopsea in nuanta preferata a fetitei, lac de finisaj pentru lemn,  resturi de MDF (Medium Density Fibrebroad), adeziv pentru lemn, cuie/suruburi si smirghel.

Pasul 2
Muta fiecare raft al dulapului cu cativa centimetri mai jos si astfel vei mai obtine un loc de joaca in casuta de papusi si, in plus, nu vei mai avea un spatiu prea mic pentru a putea fi folosit intre acoperis si primul raft de sus. Foloseste adezivul pentru lemn si cuiele sau suruburile pentru a fixa rafturile la loc.

Pasul 3
Pentru a realiza acoperisul, foloseste resturi de MDF sau orice alt placaj pe care il ai prin casa sau pe care iti este usor sa il achizitionezi. Lipeste pe fiecare latura margini ondulate pentru a simula tigla de pe acoperis.

casuta de papusi 1

Pasul 4
Dupa ce ai asamblat casuta de papusi, pregateste-o pentru vopsit. Smirgheluieste toata suprafata lemnoasa astfel incat sa fie neteda in intregime. Apoi, aplica un prim strat de grund si lasa-o sa se usuce. Dupa ce s-a uscat, aplica un strat de vopsea in nuanta preferata a fetitei tale si asteapta conform instructiunilor pana se usuca, pentru a te hotari daca mai aplici un strat sau nu. Este posibil sa iti fie mai usor mai intai sa vopsesti rafturile si dulapul iar apoi sa le asamblezi, asa ca poti mai intai sa le dai culoare si apoi sa le fixezi la pozitie.

casuta de papusi 2

Pasul 5
Asaza casuta de papusi in camera fetitei tale, ia-ti camera de filmat si suprinde-i expresia in momentul in care o descopera. Sunt amintiri pe care, cu siguranta, nu vrei sa le pierzi niciodata.

Sursa: http://goo.gl/ooeOw7